Gode råd for deg med nakkeskade

Å leve med en nakkeskade er ikke enkelt. Jeg har selv erfart at livet brått ble snudd opp ned, på grunn av en nakkeskade etter en trafikkulykke. Det verste for meg, var at hodet mitt ble tungt å bære. Jeg klarte å sitte oppreist ca. et kvarter om gangen, så måtte jeg legge meg ned eller støtte hodet mitt. I tillegg fikk jeg store problemer med konsentrasjon, fokusering, balanse og reaksjonsevne, og var alltid trøtt.

Plagene som følge av skaden var ille, men enda verre var det at det ikke fantes hjelp å få i helsevesenet. Dessverre er det slik for de fleste som lever med en nakkeskade.

Jeg var så heldig at jeg fant min måte å bygge meg opp igjen, og i dag har jeg et veldig godt liv. Her vil jeg dele noen gode råd, ut fra mine erfaringer.

Krev å få en grundig utredning! Nakkeskader er som regel vanskelige å diagnostisere, og det fører til at mange sliter med plager uten å få en diagnose, og uten å få hjelp. Om røntgenbildene ikke viser noe, mas om flere undersøkelser. Tar du kontakt med en interesseorganisasjon, kan du få råd om hvilke undersøkelser du bør ta. De kan også være behjelpelige med å finne en god advokat, hvis skaden din er en erstatningssak.

Bli sjef for din egen rehabilitering! Det er bare du som vet hva kroppen din tåler eller ikke tåler. Gjør deg kjent med kroppen din, og spill på lag med kroppen din. Det å bygge opp livet og helsa er en jobb, og det er den viktigste jobben du har i livet ditt. Du trenger hjelp til den jobben, men det er du som er sjefen!

Finn behandling som fungerer for deg! Det kan være vanskelig å få riktig behandling i det offentlige helsevesenet, men om du leter andre steder, kan det hende du finner noe som fungerer. For meg ble redningen whiplash/lockfoot-terapi, sammen med kraniosakralterapi. Disse to behandlingformene sammen, har hjulpet nakken min til å bli sterkere, kroppen min til å komme i balanse igjen, og litt etter litt har jeg blitt friskere og mer energisk. Jeg har også nytte av akupunktur, og forskjellige andre behandlinger.

Det finnes helt sikkert andre behandlingsformer som kan være til god hjelp, både i og utenfor det offentlige helsevesenet. Utfordringen er at det kan være vanskelig å finne fram til de forskjellige behandlingene, og at behandlinger kan være kostbare. Rådet mitt er at du ikke gir opp, selv om du kanskje allerede har prøvd mye forskjellig. Ikke vær redd for å prøve noe nytt, men vær heller ikke redd for å avslutte om du ikke synes det fungerer for deg.

Dersom du ikke merker noen som helst endring etter ca.  5 behandlinger, er det ikke sikkert behandlingen er riktig for deg. Samtidig må du være forberedt på at det kan ta litt tid før du merker store forbedringer. Hvor mange behandlinger som trengs for å få varige resultater, er veldig individuelt. Det avhenger blant annet av hvor alvorlig skaden er, hvor lenge du har vært skadd, alder og hva du gjør for å ta vare på deg selv.

Ønsker du flere råd om hvordan du kan jobbe med din egen rehabilitering? Jeg arrangerer selvhjelpskurs og gir individuell veiledning, i tillegg til å tilby behandlinger. Kontakt meg gjerne på tlf. 976 25 832 eller mail: post@argana.no

Del:
Posted in Erfaringer fra klinikken, Ukategorisert and tagged , , , , , , , , .

2 Comments

  1. Jeg har selv fått behandling hos Inger Johanne pga min nakkeskade og whiplash og har bare godt å si om henne og behandlingen. For meg virket det veldig bra, anbefales på det sterkeste?

Comments are closed.