Kurs for terapeuter

Kurs i Whiplash/lockfoot-terapi

Kurset passer for alle terapeuter som arbeider med manuelle behandlinger, eller som har interesse for å rette opp ubalanser i kroppen.

På kurset lærer du testing og behandling av lockfoot og nakken, oppretting av halebenet, og balansering av musklene i bevegelsesapparatet. Du vil også lære å behandle arr og traumer, samt kjevebehandling. Om det er ønskelig kan du også lære kraniosakralterapi.

Lockfoot-syndromet ble oppdaget av tannlege Kjell Bjørner. Han så sammenhengen mellom kjeve- og bittproblemer og benlengdeforskjell. Han oppdaget at kjeveproblemene ble redusert av å manipulere foten, og utviklet sin egen metode for å bringe kroppen i balanse, fra føttene og opp til kraniet. etter hvert sluttet han å arbeide som tannlege, og har hjulpet mange mennesker til å bli bedre av kjeveproblemer, ryggplager, whiplash og mange andre plager.

Behandlingsmetodene som benyttes, er basert på blant annet kinesiologi, tradisjonell kinesisk medisin og kraniosakralterapi, satt i et nytt system.

I grunnkurs del 1 lærer du grunnleggende teori om lockfoot og nakkeproblemer, testing og behandling av nakke og føttene, samt oppretting av halebenet. I tillegg lærer du behandling av traumer og fødselstraume. Det blir satt av mye tid til praksis.

Grunnkurs del 1 holdes etter avtale.

Spørsmål om kurset og påmelding på epost til post@argana.no.

Pris: kr. 4200,- inkludert kompendium, deltakelse i en lukket facebook-gruppe og en veiledningstime på klinikken.

I Grunnkurs del 2  lærer du å balansere eller reprogrammere musklene i bevegelsesapparatet. Å balansere musklene er viktig for at behandlingen skal bli mer varig. Når en har gått med feilbelastninger over tid, trenger musklene litt hjelp til å slippe å kompensere.

På Grunnkurs del 2 blir det også repetisjon av det som ble gjennomgått på det første kurset. Behandling av kjeven får du også lære på dette kurset.

Pris: kr. 4200,- inkl. kompendium, deltakelse i en lukket facebook-gruppe og en oppfølgingstime etter kurset.

Etter hver kurs-del har du mulighet å komme på klinikken og observere og/eller gi behandlinger med veiledning. Du får også være med i en lukket Facebook-gruppe hvor du kan stille spørsmål og dele erfaringer i forhold til behandlingene. Selvfølgelig kan du også når som helst kontakte meg om du har spørsmål i forhold til behandlingene.

Kurs i kraniosakralterapi

Dette er en behagelig og dypt virkende behandling, som jobber med sentralnervesystemet, bindevevet og alle systemer i kroppen. KST virker på kroppens selvhelbredende krefter. Jeg bruker denne behandlingsformen i all hovedsak sammen med whiplash/lockfoot-terapi. Grunnkurs 1 går over 3 dager, fredag til søndag. På dette kurset lærer du hva kraniosakralterapi er, og du lærer en grunnleggende behandlingsprotokoll.

På grunnkurs 2 i kraniosakralterapi går vi litt dypere inn i kraniosakralterapien, og går mer spesifikt inn på behandling av ryggplager, bekken, kjeve og stressrelaterte plager. Grunnkurs 2 holdes etter avtale.

Pris pr. kurs-del er kr. 4200,- inkl. kompendium.

Pakkepris på alle 4 kursene er kr. 16 000,- . Du får diplom når alle kursene er gjennomført, og når du kan dokumentere 20 utførte behandlinger. 

Forkunnskaper

Det er en fordel, men ingen forutsetning, å ha kunnskaper om anatomi før kurset, spesielt om muskler. Det er også en fordel å ha kunnskaper om meridianer. 

Om du er terapeut, kan du begynne å bruke disse behandlingene med en gang, sammen med de behandlingsformene du allerede bruker.

Ta kontakt på epost til post@argana.no eller tlf. 976 25 832 om du har spørsmål om kursene. Etter avtale kan jeg også komme til ditt hjemsted og holde kurs, eller jeg kan holde kurs for 2 personer på min klinikk. 

Jeg holder kurs også i regi av Tonergarden i Nord-Odal.

Del: