Behandling

Første gang du kommer til behandling, setter vi av 90 minutter. 
Vi starter med en samtale, slik at jeg får et godt grunnlag til å finne den beste behandlingen for deg.
 
Deretter foretar jeg en grundig undersøkelse. Vanligvis observerer og måler jeg høyden på hofter og skuldre i oppreist stilling, for å avdekke  ubalanser. Deretter tester jeg for lockfoot, en eventuell whiplash og andre fysiske ubalanser.
 
 Lockfoot er låsninger i mellomfoten, som fører til feilbelastning i hele kroppen.
 
Etter at jeg har dannet meg et bilde av den fysiske balansen i kroppen benytter jeg blant annet pulsdiagnose for å avdekke andre blokkeringer og ubalanser.
 
En akabani-test kan også benyttes for å rette opp ubalanser mellom høyre og venstre side av meridianene. Noen av ubalansene blir korrigert allerede ved første konsultasjon.
 
Videre benytter jeg ofte kraniosakralterapi, klassisk akupunktur og/eller øreakupunktur. Behandling med scenar, kopping eller Bemer benyttes ved ønske og behov, enten som selvstendig behandling eller i kombinasjon med andre behandlinger.
 
I tillegg gir jeg veiledning, først og fremst i forhold til selvhjelp. 
 

Behandling av barn:

 
I behandling av barn benyttes hovedsakelig whiplash/lockfoot-terapi og kraniosakralterapi. Behandlingen er helt smertefri. Jeg har god erfaring med å behandle barn som har plager og smerter etter fall eller ulykker, konsentrasjonsproblemer, lese- og skrivevansker,  sengevæting og forskjellige andre plager.
 

Behandling av gravide:

 
Plager i svangerskapet som kvalme, behandles med akupunktur. Jeg tilbyr også fødselsforberedende akupunktur, og kraniosakralterapi ved bekkenproblemer. Ved ufrivillig barnløshet, benyttes et helhetlig behandlingsprogram, og i en del tilfeller behandles både kvinnen og mannen.
 

Behandling av akutte smerter og plager:

 
Ved akutte smerter og plager, bruker jeg mindre tid på undersøkelsen, og går direkte på de aktuelle plagene. Her benytter jeg de verktøy som er mest hensiktsmessig i forhold til plagene. Akupunktur kan benyttes ved alle typer smertetilstander, samt ved akutte betennelser, som bihulebetennelse og forkjølelser. Varmelampe, kopping og Scenar benyttes ved behov.

 

Forebyggende behandlinger:

 
En teskje forebygging er bedre enn en kilo reparasjon, er et godt ordtak. Om du ønsker å holde deg frisk, kan det være lurt å tenke forebygging, og gå til behandling før plager og smerter har satt seg i kroppen. Jeg kan bistå både med forebyggende behandlinger, og tips om hva du kan gjøre selv for å holde deg frisk.

Hvordan fungerer behandlingene?

I alternativ behandling behandler vi hele mennesket, og ikke sykdommer. Behandlingen erstatter ikke behandling hos lege, men kan være et godt tillegg.
 
Målet med behandlingene er å rette opp ubalanser og redusere blokkeringer som kan skape sykdom eller plager. Jeg pleier å si at behandlingen hjelper kroppen til å hjelpe seg selv.
 
Etter behandling kan en forbigående føle seg trøtt, og av og til kan en få kortvarige ubehagelige reaksjoner. Behandlingsreaksjoner varer vanligvis maks 2 – 3 dager etter en behandling. Dette er ikke farlig, tvert imot er det et tegn på at behandlingen virker. Behandlingen setter i gang en prosess i kroppen, som krever energi. Behandlingsreaksjoner kan variere, og det er ingen fasitsvar på hva en skal kjenne etter behandling.
 
Det viktigste er at en merker en bedring etter hvert. Hvor raskt bedringen kommer, er også individuelt. Det avhenger av hvor lenge en har slitt med plager, hva slags plager, hvor flink en er til å spille på lag med kroppen m.m. 
 
Hvor ofte og hvor lenge du bør gå til behandling, avhenger både av hva slags plager du har, og hvilke behandlinger som benyttes. Ved behandling med akupunktur eller Scenar kan en gjerne gå til behandling 1 – 2 ganger pr. uke til plagene bedrer seg, mens ved kraniosakralterapi og whiplash/lockfoot-terapi kan det gå 2 – 4 uker mellom behandlingene. 
 
Det er ingen fasitsvar på hvor lenge du bør gå til behandling. Jeg anbefaler deg at du prøver 3 – 5 behandlinger for å finne ut om behandlingene fungerer for deg. Om ikke du har merket noen endring etter 5 behandlinger, kan jeg hjelpe deg til å finne annen behandling hvis du ønsker det.
 
Om du har kroniske plager kan det være nyttig å gå til behandling over tid. Noen velger å komme til behandling en gang i måneden en lengre periode, mens andre kommer av og til etter ønske og behov.
 
Hvis du har spørsmål om behandlingene, send gjerne en epost til post@argana.no eller kontakt meg på tlf. 976 25 832.
 
Inger Johanne Solend
 
Del: