Veien til et godt liv

Velkommen til min nye blogg! Her vil jeg dele mine erfaringer og kunnskaper, gi inspirasjon og tips relatert til helse og livskvajordelitet.

Først vil jeg fortelle litt om meg selv og om grunnen til at jeg arbeider som terapeut. Jeg har alltid jobbet med mennesker, og det å hjelpe andre til å ha det bra, gir livet mitt mening. Tidligere har jeg arbeidet mange år som vernepleier, jeg har jobbet i barnehage og har tatt meg av mine egne 3 sønner. Barnebarn har jeg også fått, og det er en stor glede.

For vel 15 år siden ble jeg skadd i en trafikkulykke. Etter ulykken fikk jeg store problemer med å fungere. Det var tungt å holde hodet oppe, og jeg slet med hukommelse, konsentrasjon og fokusering. Jeg hadde problemer med å finne ord når jeg prøvde å si noe, og jeg klarte ikke å forholde meg til tall eller skjemaer. Det første året etter ulykken klarte jeg ikke å lese annet enn overskrifter. I tillegg hadde jeg mange merkelige symptomer som nummenhet i hele venstre side av kroppen, og en enorm tretthet. Det kjentes som om hodet var fylt med bomull, og jeg klarte ikke å forholde meg til verden rundt meg. Det var selvfølgelig ganske skremmende å oppleve at livet ble snudd så totalt på hodet, og at de enkleste oppgaver ble umulige å klare. Heldigvis mistet jeg aldri troen på at det gikk an å bli bra, og vernepleierkompetansen kom til nytte i min egen rehabilitering.

I helsevesenet var det derimot ingen hjelp å få. Etter hvert prøvde jeg derfor å lete etter hjelp ande steder. Det eneste jeg ønsket meg, var å bli frisk nok til å kunne fungere igjen – klare å lese, klare å forholde meg til andre mennesker, være sosial og klare å jobbe.

For å gjøre en lang historie kort: Etter mye prøving og feiling fant jeg etter hvert behandling som hjalp. Whiplash/lockfoot-terapi og kraniosakralterapi  sammen med akupunktur, har litt etter litt hjulpet meg tilbake til livet. Systematisk trening, både fysisk og mentalt, har vært en like viktig del av rehabiliteringen som behandling. Prosessen har tatt mange år, og kostet enormt med både tid, krefter og penger. Fortsatt er jeg avhengig av jevnlige behandlinger for å holde nakken stabil, og jeg må ta litt hensyn til skaden min. Men jeg fungerer – jeg kan lese og lære, jeg kan bevege meg, jeg kan jobbe med å hjelpe andre, og jeg har et godt liv! Dessuten har jeg skaffet meg en helt ny utdannelse etter at jeg ble skadd, og har lært utrolig mye som jeg sikkert ikke hadde lært hvis det ikke var for skaden.

Jeg ikke fått noen klar diagnose på skaden min, men sannsynligvis har jeg en instabil nakke som følge av at ligamenter øverst i nakken er skadet. Ligamentskader lar seg ikke reparere så vidt jeg vet, og de er vanskelige å diagnostisere. Det finnes nok noen få spesialister som kan påvise slike skader. I Norge vet jeg bare om dr. Trond Stokke som stiller slike diagnoser og som er oppriktig interessert i behandling av nakkeskader. Jeg har ikke vært hos ham selv. For meg har det vært viktigere å bli bedre enn å få en diagnose, men samtidig tenker jeg nå at det kunne vært greit å få en slags bekreftelse på at skaden min faktisk er reell. I alle fall har jeg hørt mye godt om dr. Stokke, og jeg håper flere leger vil fatte interesse for å hjelpe nakkeskadde.

Det er vanskelig å si hvor mange som sliter med den type skade som jeg har. Siden det er få som får diagnose,, vil jeg anta at det er mange som sliter uten noen gang å få hjelp for plagene sine. I løpet av de årene jeg har arbeidet som terapeut, har jeg behandlet mange som har slitt i mange år med diffuse og invalidiserende plager som henger sammen med en skade i nakken. De fleste av dem har dårlige erfaringer med det offentlige hjelpeapparatet, og mange har forsøkt mange slags behandlinger uten at de har fått hjelp for plagene sine.

Jeg har ikke lov til å si at det jeg gjør hjelper for noe som helst, og jeg kan aldri love noen at de skal bli bedre av behandling. Det jeg kan si, er at de behandlingene som jeg gir har vært helt avgjørende for at jeg selv er oppegående i dag. Jeg kan også si at jeg har god erfaring med å behandle mennesker både med nakkeskader og mange andre slags plager. I tillegg til behandlinger, gir jeg veiledning om trening, ernæring og hjelp til selvhjelp. Når en sliter med kroniske plager på grunn av skade eller sykdom, er behandling uansett bare en del av det som trengs for å bli frisk – eller så frisk som en kan få blitt. Den viktigste jobben må en gjøre selv!

Mitt høyeste ønske er å få fortsette å arbeide som terapeut i mange år til. Det er en stor glede å kunne hjelpe andre til å få et bedre liv, gjennom behandlinger og ved å gi hjelp til selvhjelp. Jeg håper også at flere terapeuter har lyst til å lære behandling av whiplash og lockfoot. Denne  behandlingsformen bruker jeg i de aller fleste tilfeller, og den kan kombineres med mange andre behandlingsformer. Neste grunnkurs for terapeuter er 10. – 12. april på klinikken.

Jeg jobber også med å finne måter å styrke ligamenter. Laseren min har blant annet program for ligamenter, og det homøopatiske middelet Bambus comp fra Allergica virker styrkende på ligamenter både i forhold til skade og ved eventuell bekkenløsning. Dessverre er det ikke mulig å få kjøpt dette i Norge for tiden, men det kan kjøpes i helsekostbutikker i Danmark.

Det ble et langt blogginnlegg denne gang. Jeg håper noen allikevel har orket å lese det? Jeg skal forsøke å begrense meg neste gang!

Hilsen Inger Johanne

 

 

Del:
Posted in Ukategorisert.

One Comment

  1. Etter og ha fått behandling hos deg er jeg alltid mye bedre.Fått tilbake energi og føler meg lettere i hodet og bedre i ryggen som er stiv etter slitasje

Comments are closed.