Om kursene

Kurs i Whiplash/lockfoot-terapi

Kurset passer for alle terapeuter som arbeider med manuelle behandlinger, og som er interessert i å behandle mennesker med muskel- og skjelettplager.

Behandling med whiplash/lockfoot-terapi er spesielt nyttig for de som har en nakkeskade eller whiplash/skade, kjeve- og bitt-problemer, benlengdeforskjell eller generelle muskel- og skjelettplager. 

På kurset lærer du testing og behandling av lockfoot,  du lærer whiplash-behandling, oppretting av halebenet, og balansering av musklene i bevegelsesapparatet. Du vil også lære å behandle arr og traumer, samt kjevebehandling. 

Hva er lockfoot?

Lockfoot er låsning  i de små bena i mellomfoten, som fører til feil belastning fra føttene. Denne feilbelastningen fører til det vi kaller en funksjonell benlengdeforskjell.

Lockfoot-syndromet ble oppdaget av tannlege Kjell Bjørner, som så sammenhengen mellom kjeve- og bittproblemer og benlengdeforskjell. Han oppdaget at kjeven kom på plass når benlengdeforskjellen ble eliminert. Etter hvert utviklet han sin egen metode for å bringe kroppen i balanse, fra føttene og opp til kraniet.

Hva er whiplash?

Whiplash er en betegnelse på en skademekanisme – en piskesnert. Når nakken utsettes for en slik piskesnert-bevegelse, fører det til at musklene i hals og nakke blir forstrukket. Muskler som er forstrukket, blir ute av stand til å slappe av, og dermed kan de heller ikke jobbe normalt. Musklene i hals og nakke skal blant annet bære vekten av hodet, og holde nakkevirvlene på plass.

I tillegg til at musklene er forstrukket, kan en whiplash føre til at ligamenter, bløtdeler og bindevevet blir skadet. I noen tilfeller blir det også skader på skjelettet og nervesystemet.

En whiplash-skade kan komme etter en trafikkulykke – for eksempel påkjørsel bakfra. Det kan være mange andre årsaker til whiplash, for eksempel fallulykker, eller i idrettsulykker. En tøff fødsel kan også gi en whiplash. 

Ofte vises ikke skaden på vanlig røntgen eller MR, noe som fører til at mennesker med denne type skade sjelden får god nok hjelp for plagene sine. I verste fall gir en whiplash-skade invalidiserende plager.

Hva lærer du på kurset?

I grunnkurs del 1 lærer du grunnleggende teori om lockfoot og whiplash, du lærer testing og behandling av nakken og føttene, samt oppretting av halebenet. I tillegg lærer du behandling av traumer og fødselstraume. 

Whiplash-behandlingen hjelper musklene i hals og nakke til å slappe av, slik at de kan fungere normalt igjen. Dermed blir det lettere å holde hodet og nakken på plass.

Halebenet er alltid berørt når en har fått en whiplash, og derfor er oppretting av halebenet en viktig del av behandlingen.

Benlengdeforskjell som følge av lockfoot, fører til en forverring av plagene etter en whiplash-skade. I tillegg fører benlengdeforskjell ofte til en lang rekke plager selv om en ikke har en whiplash. Det er derfor viktig å bringe hele kroppen i balanse, fra føttene og opp.

Metodene som benyttes er ulike lette manipuleringsteknikker, basert på blant annet kinesiologi, tradisjonell kinesisk medisin og kraniosakralterapi.

Grunnkurs del 1 går vanligvis over 3 hele dager, fredag til søndag, og holdes etter avtale.

På grunn av Korona-pandemien er det for tiden vanskelig å holde fysiske kurs. Derfor vil jeg nå gjennomgå all teorien via nettmøter (Teams eller Zoom). Kompendium og instruksjonsvideoer sendes på epost, og så avtaler vi nettmøter slik at det passer for alle deltakerne. 

Jeg holder kurs for 2 – 8 deltakere om gangen, etter nærmere avtale. Etter at teorien er gjennomgått, setter vi opp en praksisdag. Tid og sted  for praksisdagen avtales med kursdeltakerne, så snart det er forsvarlig i forhold til smittesituasjonen.

Har du spørsmål om kurset er du velkommen til å kontakte meg på tlf. 976 25 832 eller epost til post@argana.no.

Pris: kr. 3900,- inkludert kompendium og annet materiale. Etter kurset kan du bli med i en lukket facebook-gruppe hvor du kan stille spørsmål og utveksle erfaringer med andre som har gått på kurs.

Alle som deltar på kurs som jeg arrangerer, får også en veiledningstime på klinikken eller via nettmøte etter kurset.

Du kan begynne å praktisere behandlingene med en gang etter gjennomført grunnkurs. 

Dersom du ønsker å lære mer etter grunnkurset, kan du gå videre med grunnkurs 2, eventuelt også kraniosakralterapi. 

I Grunnkurs del 2  lærer du å balansere eller reprogrammere musklene i bevegelsesapparatet. I tillegg får du lære behandling av kjeve, samt noen spesialiteter. 

Pris: kr. 3900,- inkl. kompendium, deltakelse i en lukket facebook-gruppe og en oppfølgingstime etter kurset.

Kurs i kraniosakralterapi

Dette er en behagelig og dypt virkende behandling, som jobber med sentralnervesystemet, bindevevet og alle systemer i kroppen. KST virker på kroppens selvhelbredende krefter, og denne behandlingen fungerer veldig bra sammen med whiplash/lockfoot-terapi.

Jeg kombinerer nesten alltid disse 2 behandlingsformene, og de utfyller hverandre veldig godt. I whiplash/lockfoot-terapien hjelper vi kroppen til å komme i balanse “utenfra” ved å manipulere muskler og ledd (lockfoot). I kraniosakralterapi jobber vi “innenfra” ved å påvirke blant annet sentralnervesystemet.

Du lærer hva kraniosakralterapi er, og om det kraniosakrale systemet. Noe av det viktigste i kraniosakralterapien er å kunne kjenne rytmen av cerebrospinalvæsken, som også kalles den 3. puls, livets puls eller sjelens puls. Du lærer en grunnleggende behandlingsprotokoll, og det blir satt av mye tid til praksis. 

Kraniosakralterapi del 1 går over 3 dager, fredag til søndag, og prisen er 3900,- inkl. kompendium.

På Kraniosakralterapi del 2  går vi litt dypere inn i kraniosakralterapien. Her lærer du  også behandling av ryggplager, bekken, kjeve og stressrelaterte plager. Også her blir det satt av mye tid til praksis.

Dette kurset går også over 3 dager, fredag til søndag, og pris pr. kurs-del er kr. 3900,- inkl. kompendium.

Om du ønsker å gå alle de 4  kursene, får du diplom når alle kursene er gjennomført, og når du kan dokumentere 20 utførte behandlinger. 

Forkunnskaper

Det er en fordel, men ingen forutsetning, å ha kunnskaper om anatomi før kurset. Det er også en fordel å ha kunnskaper om meridianer. 

Etter kursene er det en stor fordel å begynne å bruke kunnskapene i praksis så fort som mulig. 

Ta kontakt på epost til post@argana.no eller tlf. 976 25 832 om du har spørsmål om kursene. Etter avtale kan jeg også komme til ditt hjemsted og holde kurs, eller jeg kan holde kurs for 2 personer på min klinikk. 

Del: