Reisen til Kongo

20160319_092124-1

Utsikt fra balkongen i Bukavu

Jeg er vel hjemme igjen etter en innholdsrik og spennende reise til Kongo. Denne reisen hadde jeg drømt om lenge. I det forrige innlegget skrev jeg om familien min i Kongo. I tillegg til denne familien, bor mange av slektningene til svigerdatteren min i Kongo, og hennes foreldre bor der deler av året.

Stråhytter i vakkert landskap

Strå-hytter i vakkert landskap

Vi fløy til Kigali i Rwanda, via Amsterdam og Nairobi. Fra Kigali gikk reisen videre med buss i 6 timer, til Bukavu i Kongo. Vi var slitne etter mer enn et døgn underveis, og det var utrolig godt å komme fram til en dusj og deilig mat hos Bauma og Bisina. Vi ble tatt godt vare på hele tiden mens vi var i Kongo.

Blant annet var vi med til kirke, vi var på flere middagsbesøk, og vi var noen dager i Kaziba. Der fikk vi lov til å hjelpe til på barnehjemmet, og vi besøkte sykehuset og sykepleierskolen i tillegg til å besøke slektninger. Det ble mange sterke inntrykk og mange opplevelser.

Overalt ble vi møtt med gode smil, med vennlighet, åpenhet og livsglede. Møte med gode mennesker og vakker natur, er det jeg husker best fra reisen. Jeg fikk til og med min egen hane, som bor i hønsegården til Bauma og Bisina i Bukavu.

Hanen min

Hanen min

Del:
Posted in Ukategorisert.