Hva forteller du deg selv?

Hva forteller du deg selv?

Ja, hva forteller du deg selv? Forteller du deg selv negative ting, eller sier du noe positivt om deg selv? Hva du forteller er ikke nødvendigvis noe du sier høyt – hva du tenker om deg selv er vel så viktig.

Forteller du deg selv at du ikke er bra nok, eller kritiserer du deg selv for valg du har tatt? Tenker du bare på alt du mangler eller på alle problemene du har?  

Husk at det du fokuserer på får du mer av.  

Så hva med å prøve å snu litt på tankegangen? Si en positiv ting om deg selv i dag, og fokuser på en positiv ting som du har.    Hvordan føler du deg da?  

Når en er syk og har mange plager, er det ikke rart om en tenker på alt som er vanskelig, på alt en savner og på det som gjør vondt. Og selvfølgelig er det mange gode grunner til nettopp det.   Det er lov å kjenne på både smerte, frykt, sorg og savn, og mange andre vonde følelser.

Allikevel vil jeg be deg om å prøve å finne en ting du er fornøyd med ved deg selv, og fortelle deg selv det. Og så vil jeg be deg om å finne en ting du er takknemlig for, og fortelle deg selv det.  

Kanskje er det vanskelig å komme på noe, og det behøver ikke være noen store ting. Om du finner en liten positiv ting hver dag, så blir det etter hvert mer av det positive. Sånn er det bare!  

Det som kjennetegner mennesker som har klart å reise seg, og har fått et godt liv etter skade, alvorlig sykdom eller livskriser, er nettopp evnen til å holde et positivt fokus.  

Tipset mitt i dag er nettopp det: Si noe pent om deg selv, til deg selv, og finn en ting du kan være takknemlig for i dag.   

Vil du bli med i en facebook-gruppe hvor du får flere tips, og får være med i et fellesskap? Bli gjerne med i Helse- og velværegruppe.  

Du er ellers hjertelig velkommen til å ta kontakt om du har spørsmål, eller om du vil ha behandling.    Kontakt meg gjerne på tlf. 976 25 832 eller  send epost til post@argana.no.  

Følg gjerne med på facebook-siden, og på hjemmesiden argana.no for mer informasjon.   Du kan også bestille time til behandling online her.  

Alt godt fra Inger Johanne Solend

Del:
Posted in selvhjelp, Ukategorisert.