Om kursene

Kurs i Whiplash/lockfoot-terapi

Kurset passer for alle terapeuter som arbeider med manuelle behandlinger, og som er interessert i å behandle mennesker med muskel- og skjelettplager.

Behandling med whiplash/lockfoot-terapi er spesielt nyttig for de som har en nakkeskade eller whiplash/skade, kjeve- og bitt-problemer, benlengdeforskjell eller generelle muskel- og skjelettplager.

På grunnkurs del 1 lærer du grunnleggende teori om lockfoot og whiplash, du lærer testing og behandling av nakken og føttene, samt oppretting av halebenet. I tillegg lærer du behandling av traumer og fødselstraume. 

Whiplash-behandlingen hjelper musklene i hals og nakke til å slappe av, slik at de kan fungere normalt igjen. Dermed blir det lettere å holde hodet og nakken på plass.

Halebenet er alltid berørt når en har fått en whiplash, og derfor er oppretting av halebenet en viktig del av behandlingen.

Benlengdeforskjell som følge av lockfoot, fører til en forverring av plagene etter en whiplash-skade. I tillegg fører benlengdeforskjell ofte til en lang rekke plager selv om en ikke har en whiplash. Det er derfor viktig å bringe hele kroppen i balanse, fra føttene og opp.

På grunnkurs 2 lærer du å balansere eller rette opp musklene i bevegelsesapparatet. I tillegg lærer du behandling av kjeven, isjias-behandling og noen spesialiteter.

Hvert kurs går over 3 hele dager. Det settes av mye tid til praksis, og du får både gi og ta imot behandlinger. 

Pris pr. kurs: kr. 4100,- inkl. kompendium og annet kursmateriell, samt en veiledningstime. 

Kurs i kraniosakralterapi

Dette er en behagelig og dypt virkende behandling, som jobber med sentralnervesystemet, bindevevet og alle systemer i kroppen. KST virker på kroppens selvhelbredende krefter, og denne behandlingen fungerer veldig bra sammen med whiplash/lockfoot-terapi.

Jeg kombinerer nesten alltid disse 2 behandlingsformene, og de utfyller hverandre veldig godt. I whiplash/lockfoot-terapien hjelper vi kroppen til å komme i balanse «utenfra» ved å manipulere muskler og ledd (lockfoot). I kraniosakralterapi jobber vi «innenfra» ved å påvirke blant annet sentralnervesystemet.

Du lærer hva kraniosakralterapi er, og om det kranio-sakrale systemet. Noe av det viktigste i kraniosakralterapien er å kunne kjenne rytmen av cerebrospinalvæsken, som også kalles den 3. puls, livets puls eller sjelens puls. Du lærer en grunnleggende behandlings-protokoll, og det blir satt av mye tid til praksis. 

På Kraniosakralterapi del 2  går vi litt dypere inn i kraniosakralterapien. Her lærer du  også behandling av ryggplager, bekken, kjeve og stressrelaterte plager. Også her blir det satt av mye tid til praksis.

Alle kursene går over 3 dager. Du kan velge å gå 1 – 2 kurs, eller du kan gå alle de 4 kursene. Velger du å gå alle 4 kurs, får du diplom når kursene er gjennomført, og du kan dokumentere 20 utførte behandlinger. Ellers får du kursbevis etter hvert kurs.

Pris pr. kurs: kr. 4100,- .

Inkludert i prisen er kompendium og annet kursmateriell, deltakelse i en lukket facebook-gruppe og en oppfølgings-time etter kurset. 

Praktisk gjennomføring av kursene

Kompendium sendes på epost før kurset starter. Vanligvis holdes kursene fredag, lørdag og søndag kl. 10.00 – 17.00 alle dager. Kursene holdes på klinikken min på Fjellhamar, for inntil 2 personer.  Har du ønske om andre dager eller tider, blir vi enige om det i fellesskap.

Kurset inneholder en kombinasjon av teori og praksis. Det blir satt av mye tid til å gi og ta imot behandling, og du kan begynne å praktisere med en gang etter gjennomført kurs.

Det er mulig å holde den teoretiske delen av kursene via Zoom. I så fall avtaler vi tid for møtene og praksis-dager i fellesskap. 

Kontakt meg på tlf. 976 25 832 eller epost: post@argana.no for spørsmål om kursene, og nærmere avtale.

Om du ønsker kommer jeg gjerne og holder kurs på ditt hjemsted.

Hva er lockfoot?

Lockfoot er låsning  i de små bena i mellomfoten, som fører til feil belastning fra føttene. Denne feilbelastningen fører til det vi kaller en funksjonell benlengdeforskjell.

Lockfoot-syndromet ble oppdaget av tannlege Kjell Bjørner, som så sammenhengen mellom kjeve- og bittproblemer og benlengdeforskjell. Han oppdaget at kjeven kom på plass når benlengde-forskjellen ble eliminert. Etter hvert utviklet han sin egen metode for å bringe kroppen i balanse, fra føttene og opp til kraniet.

Hva er whiplash?

Whiplash er en betegnelse på en skade-mekanisme – en piskesnert. Når nakken utsettes for en slik piskesnert-bevegelse, fører det til at musklene i hals og nakke blir forstrukket. Muskler som er forstrukket, blir ute av stand til å slappe av, og dermed kan de heller ikke jobbe normalt. Musklene i hals og nakke skal blant annet bære vekten av hodet, og holde nakke-virvlene på plass.

I tillegg til at musklene er forstrukket, kan en whiplash føre til at ligamenter, bløtdeler og bindevevet blir skadet. I noen tilfeller blir det også skader på skjelettet og nervesystemet.

En whiplash-skade kan komme etter en trafikkulykke – for eksempel påkjørsel bakfra. Det kan være mange andre årsaker til whiplash, for eksempel fallulykker, eller i idretts-ulykker. En tøff fødsel kan også gi en whiplash. 

Ofte vises ikke skaden på vanlig røntgen eller MR, noe som fører til at mennesker med denne type skade sjelden får god nok hjelp for plagene sine. I verste fall gir en whiplash-skade invalidiserende plager.

Forkunnskaper

Det er ingen krav om forkunnskaper for å delta på kursene, men det er en fordel å ha noe kunnskap om anatomi, og om meridianer eller akupunktur-punkter. 

Etter kursene er det en stor fordel å begynne å bruke kunnskapene i praksis så fort som mulig. 

Ta kontakt på epost til post@argana.no eller tlf. 976 25 832 om du har spørsmål, eller for påmelding. 

Del: