Førstehjelp i tøffe tider

Mange har det tungt nå. Vi har levd med unntakstilstand i over ett år, og det har virkelig begynt å tære på kreftene. Vi håper og tror at det blir bedre ganske snart, men hvordan skal vi klare å holde ut til det bedrer seg?

Her deler jeg litt «førstehjelp» i tøffe tider:

  • Vær snill mot deg selv. Gi deg selv ekstra kjærlighet og omsorg, og ikke press deg over dine grenser. Gi deg selv en god klem og et klapp på skulderen.
  • Føl det du føler. Tillat deg å føle alle de følelsene som kommer. Ikke prøv å fortrenge eller fornekte de. Følelser må føles – da blir det flyt, og så kan de slippe taket. Fortrengte følelser skaper blokkeringer. I verste fall fører det til smerter og sykdom.
  • Finn noe positivt å fokusere på i hverdagen. Om det er å se på vakre blomster, høre på fin musikk, kjenne sola varme eller en hyggelig samtale med en god venn. 
  • Ta pause fra nyheter. Veldig mye av det vi får av nyheter for tiden, skaper frykt. Skru av nyhetene i alle fall innimellom, slik at du ikke fanges inn i frykten!
  • Vær tilstede i livet ditt her og nå. Mediter, eller bare kjenn at du er tilstede i kroppen din. Fokuser på pusten din, og på å være i kroppen din.
  • Ikke sett livet på vent. Selv om vi må leve med begrensninger, så er det allikevel mye vi kan. Hold fokus på det du faktisk kan, framfor alle begrensningene.

Håper noe av dette kan være til hjelp? Det er ikke alltid så lett i praksis, og det er helt greit å være både sint, fortvilet og frustrert. Hvis du er så sliten og lei at du ikke klarer mer, husk at det er mørkest rett før sola står opp.

Varm klem fra

Inger Johanne

Del:
Posted in selvhjelp, Ukategorisert and tagged .