Å snu det negative til noe positivt

Livet byr på både oppturer og nedturer for de fleste av oss, og når nedturene rammer er det lett å miste motet og blomsterkanskje gi opp.
Klisjeer som «Det er handler ikke om hvordan du har det, men om hvordan du tar det» har vi alle hørt, men slike ord kan være veldig provoserende når du står med begge bena i ditt livs verste krise. Allikevel kan faktisk nedturer og kriser virkelig gi rom for ny vekst, og kanskje føre til noe virkelig positivt.
For mange år siden ble jeg selv utsatt for en ganske kraftig smell i form av en trafikkulykke. Etter ulykken ble livet mitt snudd på hodet. Fra å være en aktiv person med full jobb og en aktiv fritid, klarte jeg plutselig knapt å bære vekten av mitt eget hode. Det ble starten på en lang og krevende vei for å bygge livet mitt opp igjen. Ved hjelp av behandlinger og mitt eget rehabiliteringsprogram klarte jeg å reise meg, og satte meg på skolebenken for å lære om hvordan jeg kunne hjelpe andre til å få det bedre.
Jeg sto på og lærte mye spennende, samtidig som min egen helse langsomt ble bedre. Mens jeg gikk på skole for å lære akupunktur, kom jeg i snakk med en ukjent dame i en pause på skolen. Vi kom i snakk, og jeg fortalte henne om skaden min, og at den var den direkte årsaken til at jeg var i gang med en ny utdannelse. Så sa hun de ordene som faktisk snudde min tankegang: «Du er jammen heldig som fikk den skaden. Nå kan jo du bruke dine erfaringer til å hjelpe andre.»
Selv om jeg hadde lært mye av mine erfaringer, må jeg innrømme at jeg ikke så på meg selv som spesielt heldig. Jeg hadde forventet å høre at jeg var flink, så med en gang ble jeg nesten litt fornærmet over det hun sa. Da jeg kom hjem om ettermiddagen, begynte jeg allikevel å tenke etter. Det merkelige var, at jo mer jeg tenkte på ordet heldig, og på hvordan jeg kunne være det, jo mer heldig følte jeg meg.
Det ene ordet snudde virkelig tankegangen min på en positiv måte, og jeg er veldig takknemlig for hjelpen jeg fikk av den ukjente damen. Det er virkelig mulig å snu noe negativt til noe positivt. For meg ble skaden starten på et nytt yrke, og på mye ny kunnskap. Jeg har gleden av å bruke kunnskapene og erfaringene mine hver dag til å hjelpe andre.
Smerter, sorg og motgang er en del av livet, på sammen måte som glede, lykke og gode dager er det. Når en har kjent på sorg og smerte, er det lettere å glede seg over det som er bra i livet. Dessuten er det slik at det er smerte og motgang vi lærer mest av i livet.
Har du noen erfaringer i livet hvor sorg, smerte eller motgang har snudd til noe virkelig positivt?
Del:
Posted in Ukategorisert.