Ild-elementet

ild-elementerIld-elementet består av organene hjerte, tynntarm, perikard eller kretsløp, og trippelvarmer eller endokrin. Trippelvarmeren er ikke egentlig et organ som vi forstår det. I kinesisk medisin deles torsoen inn i tre områder, øvre, midtre og nedre område eller jiao. Disse tre områdene må være i balanse for at energien skal fordeles jevnt rundt i kroppen. En ubalanse i disse områdene fører blant annet til hormonell ubalanse og ubalanse i temperaturregulering i kroppen.

Ild-elementet tilhører sommeren, klimaet er varme, fargen er rød og følelsen er glede. Smaken er bitter, og lukten er brent. De tilknyttede kroppsvev er blodkar og psyke. Når ild-elementet er ute av balanse, kan det bli for mye eller for lite glede, det blir problemer med blodsirkulasjonen, og hjertet blir belastet.

Sanseorganet til ild-elementet er tungen.  en person som snakker veldig mye, kan ha en ubalanse i ild-elementet.Motsatt kan et hjerteproblem være ledsaget av talebesvær. Man kan også bli stum av skrekk.

Kroppsvæsken til hjertet er svette. Både unormalt mye svette og manglende evne til å svette regnes som et ild-problem.

Ubalanser i ild-elementet behandles ut fra om det er for mye eller for lite energi. Hvis ilden er ute av kontroll, kan det behandles via vann-elementet, siden vann demper ilden. Hvis ilden er svak, kan den styrkes via tre-elementet, siden tre får ilden til å blusse opp.

Del:
Posted in Ukategorisert.