Et sterkt immunforsvar

Hvorfor er det viktig å ha et sterkt immunforsvar?
Immunforsvaret vårt skal kunne bekjempe skadelige bakterier, derfor er et sterkt og godt immunforsvar livsviktig! Av og til utsettes vi for infeksjoner som immunforsvaret ikke klarer å bekjempe, og da kan antibiotika være nødvendig. Problemet med antibiotika er at den også ødelegger de gode bakteriene som vi er avhengige av å ha i kroppen. Når bakteriefloraen blir forstyrret, blir også immunforsvaret svekket.
produkt
Et annet problem med å bruke mye antibiotika, er at bakteriene blir antibiotika-resistente, det vil si at antibiotika ikke virker på disse bakteriene. Hva kan en i så fall gjøre?
Jeg er ingen ekspert på hverken antibiotika eller bakterier, men jeg kan litt om viktigheten av et sterkt immunforsvar. Heldigvis er det mye som kan gjøres for å bygge opp immunforsvaret, selv om det i noen tilfeller kan ta litt tid og kreve litt innsats.
Først og fremst, er det viktig å unngå antibiotika hvis det ikke er helt nødvendig. Når en må bruke antibiotika, bør en bruke probiotika både under kuren og en stund etterpå. I tillegg kan en ta ekstra C-vitamin, og ta litt ekstra av vitaminer, mineraler og antioksidanter.
Personlig prøver jeg alltid å bekjempe infeksjoner på andre måter før jeg må ty til antibiotika. Jeg bruker Kyani kosttilskudd, og tar gjerne dobbel eller trippel dose hvis jeg kjenner at jeg «brygger på» en forkjølelse. Vanligvis er det nok til at det går over. Hvis det ikke er nok, så tar jeg ekstra c-vitamin, og urter som rød solhatt, svarthyll eller kjerringrokk, samt chaga. Honning tar jeg også, og da bruker jeg helst Manuka-honning.
Immunforsvaret vårt påvirkes av mange ting. Stress, traumer og store påkjenninger påvirker immunforsvaret, og ofte kan negativt stress og livskriser gjøre oss syke. Riktig mat, nok søvn og mosjon er viktig for at immunforsvaret skal fungere normalt.
Hvis du plages med gjentatte infeksjoner eller kroniske lidelser, kan det være lurt å gå til behandling. Akupunktur og annen behandling kan være til hjelp, sammen med urter, kosttilskudd og eventuelt biologisk immunterapi. Har du mye stress i hverdagen, er det viktig å gjøre noe med det. Meditasjon, pusteøvelser, mental og fysisk trening, kan være nyttig.
Behandlinger med akupunktur og urter erstatter ikke behandling hos lege, men kan være et godt supplement.
Ta kontakt på tlf. 976 25 832 eller mail: post@argana.no for informasjon eller timebestilling. Les mer på www.argana.no
Del:
Posted in Ukategorisert.