Veien til et bedre liv!

Når skade, livskriser eller sykdom rammer, kan det være vanskelig å finne veien til et godt liv igjen. Mange erfarer at de ikke får den hjelpen de trenger. Det kan være vanskelig å vite hva en kan gjøre selv, og hvor en kan få hjelp til å få det bedre.
jorde
Jeg har selv vært i en slik situasjon, da jeg ble skadd i en trafikkulykke for mange år siden. Livet mitt ble brått snudd helt på hodet. De enkleste oppgaver ble nesten umulig å utføre, og jeg var helt ute av stand til å arbeide. Hodet mitt var tungt å bære, og jeg hadde store problemer med konsentrasjon, hukommelse og fokusering blant annet.
Heldigvis hadde jeg kunnskaper om målrettet miljøarbeid, siden jeg er utdannet vernepleier. Jeg brukte kunnskapene mine til å bygge opp mitt eget liv og funksjonsnivå litt etter litt.
Det første jeg gjorde var å ta utgangspunkt i situasjonen som den faktisk var. Det jeg klarte før ulykken, var uansett urealistisk. Jeg fokuserte på det jeg faktisk klarte, og handlet ut fra det. Hver morgen sto jeg opp samtidig med mannen min, stelte meg og kledde på meg, og spiste frokost. Jeg bladde i avisen, selv om jeg ikke greide å lese annet enn overskriftene. Etter at mannen min hadde dratt på jobb, måtte jeg legge meg igjen, for da greide jeg  ikke holde meg oppreist lenger. Etter et par timers hvile, kunne jeg pusle litt noen minutter av gangen, før jeg måtte hvile igjen.
Som sagt, så valgte jeg å fokusere på det som gikk bra, framfor alt det som ikke fungerte. Jeg definerte alle daglige oppgaver som trening, og trente meg opp til litt etter litt å klare større og flere oppgaver. Hver dag var jeg nøye med å ha noen faste oppgaver, og noe jeg måtte huske. Samtidig måtte jeg passe på at ikke oppgavene ble for store, for da kunne jeg risikere å bli sengeliggende i flere dager etterpå.
Litt etter litt klarte jeg å trene meg opp til å fungere litt bedre. Allikevel forsto jeg at jeg måtte finne behandling i tillegg. Uansett hva jeg gjorde, var hodet like tungt å bære, og jeg var forferdelig sliten av å hele tiden måtte anstrenge meg for å gjøre veldig små oppgaver.
For å gjøre en lang historie kort, så fant jeg etter hvert behandling som hjalp. Whiplash/lockfoot-terapi var det som fungerte for meg. Behandlingene hjalp nakkemusklene til å fungere igjen, litt etter litt. Jeg fikk bedre balanse i kroppen, og etter hvert kom energien også tilbake.Kraniosakral-terapi var også til god hjelp, samt akupunktur.
Etter hvert som jeg ble friskere, valgte jeg å utdanne meg i de behandlingsformene som hjalp meg. I dag arbeider jeg med å hjelpe andre til å få det bedre, med behandlinger og veiledning i forhold til selvhjelp. Mange sliter med å finne veien ut av en vanskelig situasjon når de blir utsatt for skade eller sykdom. Behandling er ikke alltid nok for å bygge seg opp igjen, og dessverre er det ikke alltid så lett å få veiledning og oppfølging i forhold til selvhjelp.
Derfor har jeg laget et selvhjelpskurs, hvor jeg deler noen av mine erfaringer, og gir noen verktøy til selvhjelp. Kurset kommer nå som et online-kurs i 5 deler, som du kan arbeide med i ditt eget tempo. Du får tilgang til et nettforum hvor du kan kommunisere med meg og andre kursdeltakere. Hele kurset koster kun kr. 990,- Har du spørsmål eller ønsker å melde deg på kurset, er du velkommen til å ta kontakt på tlf. 976 25 832 eller mail: post@argana.no
Kurset passer for deg som sliter med store plager som følge av en skade eller kronisk sykdom, og som ønsker hjelp til å finne veien til et bedre liv. Enten du kjenner deg igjen i noe av det jeg slet med, eller har helt andre utfordringer, så håper jeg du vil ha utbytte av kurset.

 

Del:
Posted in Ukategorisert.